Na vrh stranice

TKO JE TIM INTERSEROH? DANIELA WEBER GLUHAIĆ

Regionalni voditelj operative – regija južna Dalmacija

Daniela će 01.04.2022. napuniti 10 godina rada u Interserohu. Kaže da je u proteklih 10 godina uvijek bilo dinamično. Koliko god da odrađuje iste poslove niti jedan dan nije isti i stalno se susreće sa nekim novim situacijama što joj daje posebnu čar u poslu. Iako je na izdvojenoj lokaciji i nije svakodnevno okružena kolegama kaže da se nikad nije osjećala usamljeno i van tima. Smatra da je povezanost, otvorenost i konstantna zdrava komunikacija snaga Interseroh tima. Najveći poslovni uspjeh smatra projekt za gospodarenje otpadom u hotelima. Niti jedan izazov ne bi posebno izdvojila jer su uobičajeni u njezinom poslu, ali upravo to održava motivaciju i dinamiku. Vjeruje da je najveći izazovi tek očekuju.

Daniela nam je otkrila još nekoliko stvari o sebi:

1. Kada bi ste mogli imati neku moć superheroja koju biste izabrali i zašto?

Voljela bih čitati tuđe misli. S ovom moći uvijek bih bila korak ispred i trošila bih puno manje energije. Na nekom poslovnom sastanku ta moć bi bila neprocjenjiva.

2. Nalazite se na pustom otoku i imate sve što vam je potrebno da su vam ljudske potrebe zadovoljene( hranu i piće) koje biste 2 stvari još voljeli imati za sobom?

Knjigu i vreću za spavanje.

3. Koji su vaši hobiji?

Humanitarni rad ( ne znam jeli prikladno da se ubraja u hobije, ali definitivno je važan dio mojih aktivnosti u slobodno vrijeme), vožnja motorom, izrada nakita.

4. U čemu najviše uživate raditi?

U komunikaciji i kontaktu sa ljudima.

5. Da možete biti bilo koji lik iz crtića koji lik biste bili i zašto?

Mat ili Pat iz crtanog filma „A je to“ – uvijek pronađu rješenje za svaki problem i na kraju sve funkcionira.

6. O čemu razmišljate kada ste sami u automobilu?

Ovisno o tome u kojoj se životnoj situaciji trenutno nalazim i što imam za obaviti i riješiti u neposrednoj budućnosti.

7. Koji biste jezik još htjeli naučiti i zašto?

Španjolski jer je nakon engleskog najrasprostranjeniji, a uz talijanski mi najljepše zvuči.

8. Kako bi izgledao vaš savršeni dan?

S obzirom da članovi moje najuže obitelji žive u različitim državama definitivno najsavršeniji dan je kada imamo priliku biti svi na okupu.

9. Na što ste najviše ponosni u svom životu?

Na svog sina.

10. Čega vas je najviše strah?

Da bi se nekome od mojih bližnjih moglo nešto loše dogoditi.

11. Što mislite kako bi vas vaši prijatelji opisali u 3 riječi?

Odana, zabavna i spremna pomoći u svakoj situaciji.

12. Koju ste posljednju knjigu pročitali i zašto?

Trilogija „ Znak Lava“, izuzetna… kroz razne periode i razne likove opisuje kako osobnim stavom prema životu kreiramo svoj vlastiti život, ali i na koji način istim tim stavom pozitivno možemo utjecati na živote ljudi koje volimo ( ovo je najbanalniji opis, trilogija je puno dublja).

13. Tko je tijekom vaše karijere najviše utjecao na vas?

Ne mogu izdvojiti jednu osobu, ali kritike su me najviše naučile i motivirale.

14. Što najviše ne volite kod nekoga?

Bahatost, samoljublje, škrtost

15. Kako se osjećate kad vam netko kaže ne?

Nastojim shvatiti pravu pozadinu i motiv odbijanja. Ne mislim da je NE upućeno iz nekih negativnih emocija prema meni. Svatko ima svoje razloge i treba sagledati situaciju iz drugog kuta.

16. Kada bi danas mogli raditi posao koji najviše želite koji bi to posao bio?

Ima više opcija u kojima bih uživala, a potpuno su različite i nespojive. Rad sa predškolskom djecom jer od njih uvijek dobiješ iskrenu emociju i daje ti mogućnost da se ponašaš kao dijete, druga opcija je istraživačko novinarstvo (strast još iz osnovnoškolskih dana). Definitivno posao koji ima dinamiku i uz koji je povezano jako puno kontakata i komunikacije.

17. Kupujete li još uvijek novine ili čitate on line?

Čitam on line.

18. Koji biste grad željeli posjetiti i zašto?

Istanbul, smatram da se u tom gardu zaista ima što vidjeti i doživjeti, te da je po mnogo čemu bitno drugačiji i osebujniji od ostalih gradova.

19. Koja vam je najneugodnija stvar koja vam se dogodila?

Izišla sam iz kuće sa viklerom za kosu na šiškama. Prošla sam tako pola grada uvjerena da taj dan izgledam super jer me svi gledaju. Čarolija je nestala kad mi je stigla prijateljica s kojom sam imala dogovor i skinula mi vikler s glave.

 

Nazad

Interseroh d.o.o., tvrtka ALBA Group, djeluje na području usluga gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj od 2005 godine. Glavne usluge tvrtke čini organizacija sakupljanja, oporabe i zbrinjavanja otpada, povratna logistika i organizacija centralnog zbrinjavanja otpada, deambalažiranje i uništenje zbrinjavanje robe koja je neprikladna za potrošnju ili prodaju, preuzimanje povratne i nepovratne ambalaže, trgovanje sirovinama, prodaja, najam i servis strojeva za otpad te savjetovanje.

Uz ALBU, Interseroh je brend pod okriljem ALBA Grupe. ALBA Grupa posluje s oko 7.500 zaposlenika u Njemačkoj, Europi i Aziji. S godišnjim prometom od cca. 2,2 milijarde eura (2015.) ALBA grupa je jedna od vodećih tvrtki za recikliranje i zaštitu okoliša, kao i ponuđača sirovina diljem svijeta. Samo u 2015. godini, ALBA Grupa je smanjila gotovo 5,9 milijuna tona stakleničkih plinova u usporedbi s primarnom proizvodnjom, a istodobno oko 51,8 milijuna tona primarnih sirovina kroz aktivnosti recikliranja. Daljnje informacije o resursima i recikliranju možete pronaći ovdje: www.recyclingnews.info.

Korištenje priložene slike ovlašteno je pod uvjetom da je priznati izvor "Interseroh".