Na vrh stranice

O nama – Uvod u Interseroh

Karakteristike našeg rada su kružna ekonomija, sprječavanje rasipanja otpada i očuvanje prirodnih resursa. Od 1991. godine razvijamo integrirane usluge zaštite okoliša po mjeri za klijente unutar svake industrije. 

Pioniri smo održivog razvoja: u području zaokruživanja tokova proizvoda, materijala i logističkih rješenja, Interseroh je jedan od vodećih pružatelja usluga na tržištu. Surađujemo s našim klijentima diljem Europe na projektiranju inteligentnih, full-service rješenja i proizvoda koji pospješuju održivo poslovanje tvrtki - za dobrobit okoliša, gospodarstva i društva u cjelini.

Interseroh ukratko: činjenice i brojke

Od našeg osnivanja 1991. godine osiguravamo integrirane usluge za više od 10.000 klijenata u svim sektorima industrije prema njihovim individualnim potrebama, s godišnjom prodajom od oko 492 milijuna eura (2016. godine). Zapošljavamo 1.646 ljudi na 31 lokacija u 8 država. Interseroh se 2008. godine pridružio u Alba Grupu, globalnog specijalista za recikliranje i dobavu sirovina. Surađujemo za zajedničku viziju budućnosti bez otpada. 

zaposlenika
1646

zaposlenika

annual sales
492

Mio. EUR godišnjeg prometa

godina iskustva
26

godina iskustva

država
8

država

lokacija
31

lokacija

zadovoljnih klijenata
10000

zadovoljnih klijenata

Poslovni model Interseroha temelji se na ova četiri stupa:

ReDuce – Da bi spriječili nastajanje otpada, implementiramo sofisticirane povratne i pooling sustave koji optimiziraju logističke procese i istovremeno smanjuju troškove naših klijenata.

ReUse – Produžujemo životni ciklus naših proizvoda stvaranjem visoko učinkovitih sustava za povrat, razvrstavanje i ponovnu uporabu recikliranih materijala.

ReCycle – Nakon što se mogućnosti za sprječavanje nastanka otpada i smanjenje njegovih količina iscrpe, fokus stavljamo na recikliranje. Razvijamo moderna rješenja za osiguravanje kružne ekonomije i proizvodnju visoko kvalitetnih recikliranih materijala.

ReThink – Savjetovanje stvara povjerenje: za klijente analiziramo, vrednujemo i optimiziramo poslovne procese u smislu Održivosti - bez obzira radi li se o nastajanju otpada, materijalnim tokovima ili logističkim i infrastrukturnim procesima.

Što Vam nudimo

 • klijentu prilagođena rješenja za zaštitu okoliša

 • inovativne postupke recikliranja

 • nagrađivane sekundarne sirovine

 • sveobuhvatni portfelj usluga

 • preko 25 godina iskustva u industriji

 • uslugu u cijeloj državi

Povijest - ključne prekretnice

1991.: Tad je sve počelo. U početku je poslovanje društva bilo fokusirano na poboljšanje postupaka recikliranja ambalažnog otpada. Interseroh je počeo širiti svoj portfelj kao globalni pružatelj integriranih usluga zaštite okoliša, postavljajući svjetske standarde za sprječavanje nastanka otpada, high-tech sortiranje i inovativna rješenja za recikliranje.

 • Više

  1997.: Internacionalizacija poslovanja Interseroha. Osniva se tvrtka kćer EVA Erfassen und Verwerten von Altstoffen GmbH (danas: INTERSEROH Austrija GmbH) kao integrirani pružatelj usluga u Austriji. Naredne godine obilježene su kontinuiranim širenjem u Sloveniji, Poljskoj, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

  2000.: Uz Repasack, Interseroh nudi jedinstveni, europski sustav povrata i reciklaže kraft papirnatih vreća. Tvrtka se počinje baviti obrazovanjem o zaštiti okoliša lansiranjem svog nagrađivanog projekta „Eco Dragon” za prikupljanje praznih patrona pisača u školama i vrtićima.

  2005.: Ulazak u posao s povratnim naknadama: Interseroh Njemačka osniva sustav za povratnu naknadu i posluje u 10 centara za brojanje, kao i u jednom mobilnom.

  2006.: Interseroh postaje prva tvrtka na njemačkom tržištu koja dobiva nacionalnu licencu za svoje usluge recikliranja u njemačkom „dualnom sustavu”. Nastala tržišna konkurencija u Njemačkoj značajno je povećala stope recikliranja ambalažnog otpada.

  2007.: Godina poolinga: Interseroh uspostavlja inovativno rješenje za transport ambalaže.

  2008.: Interseroh postaje dio ALBA Grupe koja je specijalizirana za reciklažu i dobavu sirovina te time svom portfelju dodaje know-how Grupe.

  2009.: Tokovi plastičnih materijala su zatvoreni: Interseroh razvija „Recycled-Resource”, višestruko nagrađivani postupak recikliranja plastičnih materijala.

  2011.: Toom Baumarktova kanta za boju postaje prvi proizvod na tržištu izrađen od Procyclena, reciklirane plastike koju razvija Interseroh. Materijal korišten za kantu proizveden je gotovo u cijelosti od plastičnog otpada prikupljenog u njemačkim sustavima recikliranja.

  2016.: Interseroh slavi svojih 25 godina uspjeha. Zahvaljujući povjerenju naših domaćih i međunarodnih klijenata, vratili smo u kružnu ekonomiju preko 15 milijuna tona rabljene ambalažne sirovine te tako uštedjeli dragocjene primarne izvore.

Želite li saznati više o nama?

Kontaktirajte nas!

Napišite nam e-mail ili nas nazovite