Na vrh stranice

O nama – Uvod u Interseroh

Karakteristike našeg rada su kružna ekonomija, sprječavanje rasipanja otpada i očuvanje prirodnih resursa. Od 1991. godine razvijamo integrirane usluge zaštite okoliša po mjeri za klijente unutar svake industrije. 

Pioniri smo održivog razvoja: u području zaokruživanja tokova proizvoda, materijala i logističkih rješenja, Interseroh je jedan od vodećih pružatelja usluga na tržištu. Surađujemo s našim klijentima diljem Europe na projektiranju inteligentnih, full-service rješenja i proizvoda koji pospješuju održivo poslovanje tvrtki - za dobrobit okoliša, gospodarstva i društva u cjelini.

Interseroh ukratko: činjenice i brojke

Od našeg osnivanja 1991. godine osiguravamo integrirane usluge za više od 20.000 klijenata u svim sektorima industrije prema njihovim individualnim potrebama, s godišnjom prodajom od oko 723 milijuna eura (2019). Zapošljavamo 2.000 ljudi na 35 lokacija u 9 država. Interseroh se 2008. godine pridružio u Alba Grupu, globalnog specijalista za recikliranje i dobavu sirovina. Surađujemo za zajedničku viziju budućnosti bez otpada. 

zaposlenika
2000

zaposlenika

annual sales
723

Mio. EUR godišnjeg prometa

godina iskustva
29

godina iskustva

država
9

država

lokacija
35

lokacija

zadovoljnih klijenata
20000

zadovoljnih klijenata

Poslovni model Interseroha temelji se na ova četiri stupa:

ReDuce – Da bi spriječili nastajanje otpada, implementiramo sofisticirane povratne i pooling sustave koji optimiziraju logističke procese i istovremeno smanjuju troškove naših klijenata.

ReUse – Produžujemo životni ciklus naših proizvoda stvaranjem visoko učinkovitih sustava za povrat, razvrstavanje i ponovnu uporabu recikliranih materijala.

ReCycle – Nakon što se mogućnosti za sprječavanje nastanka otpada i smanjenje njegovih količina iscrpe, fokus stavljamo na recikliranje. Razvijamo moderna rješenja za osiguravanje kružne ekonomije i proizvodnju visoko kvalitetnih recikliranih materijala.

ReThink – Savjetovanje stvara povjerenje: za klijente analiziramo, vrednujemo i optimiziramo poslovne procese u smislu Održivosti - bez obzira radi li se o nastajanju otpada, materijalnim tokovima ili logističkim i infrastrukturnim procesima.

Što Vam nudimo

 • klijentu prilagođena rješenja za zaštitu okoliša

 • inovativne postupke recikliranja

 • nagrađivane sekundarne sirovine

 • sveobuhvatni portfelj usluga

 • preko 29 godina iskustva u industriji

 • uslugu u cijeloj državi

Povijest - ključne prekretnice

2018: Studija koju je po 11 put proveo Fraunhofer Institut UMSICHT pokazala je pozitivne učinke upravljanja recikliranim materijalima u zatvorenom krugu. Od 2018. godine tvrtke su također uspjele optimizirati recikliranost pakiranja primjenom nove znanstveno utemeljene metode "Made for Recycling". Godine 2018. također je uspostavljen SIMPLI RETURN GmbH - zajednički pothvat Interseroh i Saubermacher AG koji nudi prvi sustav preuzimanja i recikliranja litij-ionskih baterija.

Interseroh također širi spektar usluga na međunarodnoj razini, a sada pruža usluge zaštite okoliša u Austriji, Sloveniji, Poljskoj, Hrvatskoj, Češkoj i Italiji.

 • Više

  2017: Brandused.com online trgovina započinje sa radom. Ona služi kao platforma na kojoj se rabljena i obnovljena informatička oprema ili novi, neiskorišteni tehnički proizvodi od prodaja tvrtki ili rasprodaja prodaju krajnjim korisnicima kako bi oprema ostvarila drugi životni ciklus.

  2016: Interseroh slavi svojih 25 godina uspjeha. Zahvaljujući povjerenju naših domaćih i međunarodnih klijenata, vratili smo u kružnu ekonomiju preko 15 milijuna tona rabljene ambalažne sirovine te tako uštedjeli dragocjene primarne izvore.Novi kompetencijski centar za recikliranje plastike otvoren je u Mariboru u Sloveniji, te je osnovan Encory, 50:50 zajednički pothvat ALBA Grupe i BMW grupe za održivo upravljanje automobilskim komponentama.

  2015: Interseroh proširuje izvještavanje o održivosti i pokreće svoj godišnji časopis o održivosti. Novinarski uređena publikacija predstavlja Interserohove najbolje prakse u održivosti - kako unutar tvrtke tako i u suradnji s klijentima.

  2013: Interseroh objavljuje svoje prvo Izvješće o održivosti, koje prvi put detaljno i sustavno dokumentira kako su Interserohovi vlastiti procesi i projekti klijenata dizajnirani tako da budu ekološki i društveno kompatibilni. Izvješće predstavlja ključne događaje i ključne podatke za razdoblje od 2010. do 2012. i u skladu je sa međunarodno primjenjivim smjernicama Globalne inicijative za izvještavanje (GRI).

  2011: Toom Baumarktova kanta za boju postaje prvi proizvod na tržištu izrađen od Procyclena, reciklirane plastike koju razvija Interseroh. Materijal korišten za kantu proizveden je gotovo u cijelosti od plastičnog otpada prikupljenog u njemačkim sustavima recikliranja.

  2009: Tokovi plastičnih materijala su zatvoreni: Interseroh razvija „Recycled-Resource”, višestruko nagrađivani postupak recikliranja plastičnih materijala.

  2008.: Interseroh postaje dio ALBA Grupe koja je specijalizirana za reciklažu i dobavu sirovina te time svom portfelju dodaje know-how Grupe.

  2007: Godina poolinga: Interseroh uspostavlja inovativno rješenje za transport ambalaže.

  2006: Interseroh postaje prva tvrtka na njemačkom tržištu koja dobiva nacionalnu licencu za svoje usluge recikliranja u njemačkom „dualnom sustavu”. Nastala tržišna konkurencija u Njemačkoj značajno je povećala stope recikliranja ambalažnog otpada.

  2005: Interseroh predstavlja ponudu jednokratnih spremnika za piće. Sada poslujemo u deset stanica za brojanje kontejnera i u jednom centru za brojanje mobilnih kontejnera.

  2000: Uz Repasack, Interseroh nudi jedinstveni, europski sustav povrata i reciklaže kraft papirnatih vreća. Tvrtka se počinje baviti obrazovanjem o zaštiti okoliša lansiranjem svog nagrađivanog projekta „Eco Dragon” za prikupljanje praznih patrona pisača u školama i vrtićima.

  1997: Interserohova servisna tvrtka postaje međunarodna osnivanjem INTERSEROH Austria GmbH, austrijskog podružnika i operatera sustava. Sljedećih godina vidi kontinuirano širenje u druge europske zemlje.

  1991: Tad je sve počelo. U početku je poslovanje društva bilo fokusirano na poboljšanje postupaka recikliranja ambalažnog otpada. Interseroh je počeo širiti svoj portfelj kao globalni pružatelj integriranih usluga zaštite okoliša, postavljajući svjetske standarde za sprječavanje nastanka otpada, high-tech sortiranje i inovativna rješenja za recikliranje.

Želite li saznati više o nama?

Kontaktirajte nas!

Napišite nam e-mail ili nas nazovite