Na vrh stranice

Paneuropsko licenciranje ambalaže: Jedna platforma za mnoge zemlje

Svatko tko poput Wickelkinder GmbH plasira ambalažu na tržište u Njemačkoj, mora biti uključen u njezinu reciklažu. No, propisi se razlikuju u cijeloj Europi. Interseroh nudi smjernice sa svojom platformom LIZENZERO.EU.

Internetska trgovina cvjeta, što rezultira sve većim brojem pakiranja. U Njemačkoj je zakon vrlo jasan kako se treba postupati: onaj tko stavlja ambalažu na tržište mora biti uključen i u njezino odlaganje, i licencirati količine s dvostrukim sustavom. To se također odnosi na Wickelkinder GmbH. Ali što se događa ako se roba treba otpremiti u druge europske zemlje? Svaka zemlja ima svoje propise, a pravna je situacija prilično složena.

Ovo predstavlja izazov za tvrtke poput Wickelkinder GmbH, koja isporučuje svoje nosiljke za bebe s oznakom manduke i obloge po cijeloj Europi. Tvrtka prati sve različite zakonske okvire pomoću platforme LIZENZERO.EU.

"Moramo znati točno koji se zakoni o pakiranju primjenjuju u svakoj ciljanoj zemlji.<"

Frank Leukel Voditelj logistike Wickelkinder GmbH

Jednostavan pristup navigaciji regulatornim labirintom

Koji se propisi primjenjuju u kojoj zemlji? Detaljne smjernice, kratke digitalne analize i kontrolni popisi koje pruža LIZENZERO.EU pomažu tvrtkama da zadovolje svoje potrebe za licenciranjem i minimaliziraju vrijeme potrebno za ovaj postupak. "Uz samo nekoliko klikova, ova jeftina usluga pomaže nam da otkrijemo postoje li obveze licenciranja pakiranja u ciljanim zemljama, kao i pripadajući troškovi i koraci potrebni za dovršenje ovog licenciranja", kaže Frank Leukel, voditelj logistike u Wickelkinderu. Saznajte više o informacijskoj platformi za paneuropsko licenciranje ambalaže: LIZENZERO.EU