Na vrh stranice

Ritter Sport: Zaokružujemo kvadrat

Može li se čokolada zamotati u papir? Da bi odgovorili na ovo pitanje, Ritter Sport se za svoje proizvode trebo maknuti iz utabane staze - a Interseroh je pružio podršku kao partner.

 

Ritter Sport je domaće ime u Njemačkoj, a oblik i pakiranje njegovih čokoladnih kvadrata odmah je prepoznatljivo. No, materijal za pakiranje na kojem tvrtka radi je nov. Materijal je trebao biti održivo proizveden, izrađen od obnovljivih sirovina i potpuno recikliran. Doista ambiciozan projekt. Nije lako pronaći dobre alternative plastičnoj ambalaži za hranu. Da bi postigao taj cilj, Ritter Sport kreće novim putovima, izvođenjem testova, postavljanjem pitanja i puno učenja u tom procesu. Tvrtka čvrsto vjeruje da je papir najbolja opcija za ispunjavanje svih ovih zahtjeva. Početni prototip izrađen od papira razvijen je početkom 2020. godine.

"Želimo razviti ambalažu izrađenu od obnovljivih sirovina kojom se može upravljati u zatvorenoj petlji."

Katja Binder Voditeljica razvoja ambalaže u Ritter Sport

Mnogi partneri, jedan cilj

Ritter Sport surađuje s velikom mrežom stručnjaka u razvoju omota od papira. Interseroh također podržava tvrtku uslugom Made for Recycling. Kao stručnjak na području rješenja za pakiranje, pružatelj usluga zaštite okoliša zna koje su najbolje mogućnosti. Jedan od izazova je da je za zaštitu čokolade potreban poseban papir s premazom koji se također može reciklirati. Novi papirni omot, koji je prošao početni test maloprodaje u Austriji zadovoljava ovom zahtjevu.

Još je nekoliko koraka ostalo dok papirnati oblik primarne ambalaže nije spreman za tržište. Još uvijek ima prostora za poboljšanje, posebno u pogledu obrade ambalaže u stroju. Tako se naše putovanje nastavlja - sve dok se ne pronađe savršen omot za čokoladu četvrtastog oblika.