Na vrh stranice
  • Održivost 2018
    Održivost 2018

    Upravljanje sirovinama u zatvorenom krugu kako bi se izbjegao otpad. Interserohova dostignuća prikazana su u najnovijem izdanjeu Sustainability Magazinea.

    Preuzmite časopis

Za održivu uporabu resursa

Zatvorite petlju, izbjegavajte otpad i štedite resurse. To je temeljna poruka kružnog gospodarstva - i naš glavni princip za razvoj inovativnih usluga zaštite okoliša. Radimo s našim klijentima kako bismo identificirali i zatvorili nove, reciklirane, materijalne ili logističke petlje i iskoristili još neotkriveni potencijal koji korisnicima pomaže u zaštiti okoliša.

Zajednički pristup odgovornosti

Naši zaposlenici su naš najvrjedniji resurs - mi imamo zajednički pristup odgovornosti, podržan kroz našu “mi smo jedno” korporativnu kulturu: ujedinjeni smo kroz vrijednosti poštovanja, komunikacije i odgovornosti, te našim svakodnevnim kontaktom. Zajedno radimo kako bismo uspjeli postići zero waste solutions.

We are one

Naša korporativna kultura "we are one" znači poštovanje, razmjenu i odgovornost. Zajedničke vrijednosti nas ujedinjuju - bez obzira na zadatak u Interserohu, odakle dolazite, u što vjerujete ili koga volite. Samo Interseroh u Njemačkoj zapošljava ljude iz 41 različite nacije u dobi od 16 do 67 godina. Cijeneći naše razlike, susrećući se s interesima i učeći jedni od drugih, promičemo jednake mogućnosti za naše zaposlenike. Naš model kompetencija služi za zajedničko razumijevanje naših vrijednosti i pruža orijentaciju za zaposlenike svih razina. Ona predstavlja temelj za za našu viziju "zero waste solutions" svaki dan iznova, bez popuštanja, te tražeći ispravna rješenja da ih se dostigne.

Kružno gospodarstvo 4.0.

Digitalizacija utječe na sve Interserohove poslovne aktivnosti i može omogućiti veću održivost u mnogim područjima. Zato poduzimamo korake kako bismo naše poslovanje prilagodili budućnosti. Koristimo strategiju digitalizacije za rješavanje digitalne transformacije, razvijamo nove načine komuniciranja i bavimo se najnovijim razvojem kao što su blockchain i Internet of Things. Naša #DigiCampus HR razvojna strategija obrazuje naše zaposlenike o novim mogućnostima: tečajevi o digitalnoj komunikaciji i uredu bez papira nadopunjuju se obukom o upravljanju projektima, razvoju softvera i modeliranju procesa. Kurikulum se neprekidno proširuje kako bi reflektirao naše potrebe kojima bi našim zaposlenicima osigurao vještine potrebne za njihov svakodnevni rad i zajedničku budućnost. Naša internet stranica za karijeru također nam pomaže identificirati nove talente koji bi pomogli našoj digitalnoj transformaciji. 

Promicanje zdravlja, postizanje ravnoteže

Pronalaženje zdrave ravnoteže između naših partnera, obitelji i karijere može ponekad biti izazov. Podržavamo naše zaposlenike fleksibilnim radnim satima, godišnjim odmorom uz kratku najavu, mogućnostima rada od kuće i obiteljskom sobom. Ta podrška nadopunjuje se savjetima i uslugama tvrtke pme Familienservice - u rasponu od skrbi i pomoći djeci i obiteljima, kriznim savjetovanjima i preventivnim zdravstvenim rješenjima. Interseroh također ulaže sve napore kako bi se osiguralo da se izbjegnu nesreće na radnom mjestu. Koristimo i našu kampanju "zero accidents" radi podizanja svijesti među zaposlenicima za sigurnu radnu praksu: u Interserohovim objektima postavljene su svima vidljive obavijesti koje jasno pokazuju broj dana od zadnje prijavljene nesreće. A kada pogon uspije napuniti 90 dana bez nesreća, svi njezini zaposlenici dobivaju poklon bon.

"Svatko od nas može dati svoj doprinos održivoj korporativnoj kulturi. Kao ambasadori održivosti, naši zaposlenici mogu predstaviti svoje vlastite ideje i održive projekte koji pridonose uspjehu naše tvrtke. Tim promovira ove inicijative kroz Interseroh: održava kanale komunikacije otvorenim i pomaže nam razviti održivost kao kontinuirani proces.  "

Paola Viehoff Voditeljica projekta Poslovni razvoj ReDuce i ambasador održivosti

Inicijative osoblja za održivost

Zajedno postižemo više. Zato naše osoblje aktivno doprinosi stvaranju tvrtke Interseroh više održivom. Od 2016. godine naši Ambasadori održivosti održavaju  tjedne održivosti, koji uključuju zaposlenike u nizu aktivnosti kao što su dani čišćenja, dijeljenje programa ili zajednice koje su prihvatljive za CO2. Gradska biciklistička kampanja također je vrlo popularna. Ovdje je cilj ostvariti što više kilometara biciklom u tri tjedna kako bi se doprinijelo lokalnoj zaštiti klime i podigla svijest o potrebi proširenja urbane biciklističke infrastrukture. Godine 2017., Interseroh je napravio gotovo 7.500 kilometara biciklom. Time je spašeno oko 1 tone CO2e, kao i 675 eura za gorivo.