Na vrh stranice

Izvještaj o "resources SAVED by recycling" - ekološki učinci recikliranja

Interseroh radi kako bi osigurao oporavak vrijednih sirovina i time očuvao naše prirodne resurse. Godišnje izvješće koje je objavio Institut Fraunhofer UMSICHT potvrđuje pozitivne ekološke učinke recikliranja.

  • Održivost 2018
    Održivost 2018

    Upravljanje sirovinama u zatvorenom krugu kako bi se izbjegao otpad. Interserohova dostignuća prikazana su u najnovijem izdanjeu Sustainability Magazinea.

    Preuzmite časopis

Znanstveno dokazana učinkovitost resursa

Potpuna transparentnost za naše klijente i široku javnost: jednom godišnje ugledni Institut za okoliš, sigurnost i energetsku tehnologiju Fraunhofer UMSICHT procjenjuje učinke aktivnosti recikliranja ALBA Grupe na okoliš. Samo u 2018. godini, pružatelj usluga za zaštitu okoliša oporavio je gotovo 5,6 milijuna tona recikliranog materijala u Njemačkoj, Austriji, Poljskoj i Sloveniji, čime je uštedjelo oko 31,9 milijuna tona primarnih sirovina. To je bila presuda izvora Fraunhoferovih stručnjaka "resourses SAVED by recycling", koja je ispitivala recikliranje metala, otpadnu električnu i elektroničku opremu, papir / karton, staklo, laganu ambalažu, plastiku i drvo.

"Recikliranje je važan građevni blok za održivo društvo: pridonosi očuvanju resursa i uštedama stakleničkih plinova i smanjuje ekonomsku ovisnost o uvoznim sirovinama. Studija impresivno pokazuje kako je glavna uloga tvrtke poput ALBA Grupe u tom procesu. ""

Dr.-Ing. Markus Hiebel Direktor Odjela za održivost i upravljanje resursima programa Fraunhofer-Institut UMSICHT

31913033

U 2018. godini, ALBA Grupa je s 31,9 milijuna tona primarnih resursa recikliranjem 5,6 tona sirovina.

4410426

Djelatnosti recikliranja ALBA Grupe smanjile su emisije stakleničkih plinova za 4,4 milijuna tona u protekloj godini.

16239334

Recikliranje aluminija, bakra, čelika, nehrđajućeg čelika, olova, cinka i mesinga uštedjelo je 17 milijuna tona primarnih sirovina.

4337769

Tvrtka je obrađivala 1,5 milijuna tona papira, kartona i kartona čime je sačuvano oko 4,3 milijuna tona primarnih sirovina.

694233

Reciklirano je ukupno 338.650 tona korištenog stakla, što je smanjilo korištenje primarne sirovine za 694.233 tona.

4602248

Tvrtka je reciklirala 1.125.871 tona plastike, čime je očuvano više od 4,6 milijuna tona primarnih sirovina.

„Resources SAVED by recycling“certifikati

Održiva konkurentska prednost: u partnerstvu s Interserohom, možete poboljšati svoj ekološki trag i ojačati lojalnost kupaca. Interseroh dokumentira Vaš doprinos uštedi resursa s certifikatom. Svoju potvrdu o zaštiti resursa i sve relevantne pojedinosti možete pogledati prijavom na naš portal "resources SAVED". Unesite zaporku koju ste dobili s ispisom certifikata - poštom ili osobno iz vašeg kontakta s kupcima.

Želite li saznati više o nama?

Kontaktirajte nas!

Napišite nam e-mail ili nas nazovite