Omogućujemo zaštitu i sigurnost Vaših podataka

Osobni podaci

Zaštita i sigurnost vaših osobnih podataka je naš primarni cilj koji slijedimo u svim našim poslovnom procesima. Stoga sve naše Web aktivnosti obavljamo u skladu sa zakonom za zaštitu i sigurnost podataka.

Zbog toga prikupljamo, obrađujemo i koristimo osobne podatke, kao što su imena, adrese, telefonski brojevi ili adrese e-pošte samo kada nam sami date te informacije. To se može napraviti putem anketa, naloga, obavijesti o šteti ili na neki drugi način kontaktiranja koji vam odgovara.

Također od vas trebamo osobne podatke kada želite iskoristiti internetske usluge ponuđene na našim internetskim stranicama. Takve usluge mogu obuhvaćati e-novine ili forume. U tim slučajevima, prije korištenja neke ponude pružamo smjernice i informacije o vrsti i obimu podataka potrebnih za korištenje tih usluga.
Osobne podatke koje ste naveli prikupljamo, obrađujemo i koristimo isključivo u povezanosti s postupkom, zbog kojeg ste nam prenijeli podatke, ili zbog omogućavanja dopuštenih poslovnih interesa našeg poduzeća. Bez odlaganja brišemo podatke koji nisu potrebni.

Vaše podatke nećemo prodavati ili na bilo koji drugi način iskorištavati bez vašeg izričitog pristanka.

Tehnički podaci

Kada posjećujete našu web-stranicu, preko našeg web-servera se automatski bilježe i provjeravaju tehnički pristupni podaci (npr. upotrijebljeni internetski preglednik i operativni sustav, naziv domene prethodno posjećene web-stranice, prosječno vrijeme zadržavanja i otvorene stranice u našoj ponudi).

Pored toga, u nekim područjima naše internetske usluge primjenjujemo kolačiće. Kod toga se radi o malim podatkovnim elementima, koje internetski server može slati vašem računalu, kako bi ga prilikom otvaranja stranice mogao prepoznati i na taj način olakšati uporabu naše internetske strane. Internetski preglednik možete tako namjestiti, da možete odbaciti preuzimanje kolačića.

Prilikom bilježenja i provjere tehničkih podataka pojedinačni korisnici ostaju anonimni. Na temelju vašeg iskustva možemo poboljšati privlačnost i praktičnost naše internetske stranice i njenog sadržaja, kao i otkrivanje problema u sklopu naše internetske ponude.

Napomene o usluzi Google Analytics

Ova web-stranica koristi Google Analytics, uslugu za web-provjeru tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi takozvane „kolačiće“, tekstualne datoteke koji se pohranjuju na računalo te omogućuju analizu uporabe internetske stranice. Informacije koje kolačić prikupi o vašem korištenju ove internetske stranice (uključujući vašu IP-adresu) prenose se na Googleov server u SAD-u i tamo pohranjuju. Ukazujemo na to, da je na ovoj web-stranici Google Analytics proširen za kod „gat._anonymizeIp();“ da bi omogućio anonimno prikupljanje IP adresa. Zbog toga Google prethodno skraćuje vašu IP-adresu unutar država članica Europske Zajednice i ostalih država potpisnica Sporazuma o europskom gospodarskom području. Samo u iznimnim slučajevima Google na server prenosi punu IP-adresu u SAD-u i tamo je skraćuje.

Google će koristiti te informacije da bi procijenio vašu upotrebu internetske stranice, da bi za vlasnike stranica sastavio izvještaje o aktivnostima na stranici te kako bi pružio usluge za pristup internetu.

IP-adresa koju je Google Analytics prenio s vašeg preglednika neće se spojiti s drugim podacima koje omogućuje Google. Spremanje kolačića možete spriječiti odgovarajućom postavkom preglednika. Upozoravamo vas na to da u tom slučaju možda nećete moći potpuno upotrijebiti sve funkcije ove internetske stranice. Također možete spriječiti Googleovo prikupljanje podataka preko kolačića te podataka koji se odnose na web-stranicu (uklj. vašu IP-adresu), kao i obradu tih podataka preko Googlea, tako da preuzmete i instalirate sljedeći programski dodatak preglednika preko sljedećeg linka: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de


Izvor formulacije: http://www.google.com/analytics/